It's clutch time

CityRockets

Ψηφιακό Σύστημα Ελέγχου Στάθμευσης ΑΜΕΑ

Οι City Rockets από το Κιλκίς παίρνουν μέρος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο διαγωνισμό FLL Greece. Το φετινό θέμα του διαγωνισμού μας δυσκόλεψε και δεν μπορέσαμε να καταλήξουμε κάπου. Κατά την αποχώρηση μας όμως εντοπίσαμε ότι στο χώρο στάθμευσης Α.Μ.Ε.Α (ΧΣΑΜΕΑ) έξω από την πιτσαρία είχε παρκάρει ένα αυτοκίνητο το οποίο δεν είχε αυτοκόλλητο για ΑΜΕΑ (μπλε). Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό ξεκινήσαμε μια συζήτηση για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

amea1

Επιλογή Project

Οι CityRockets από το Κιλκίς παίρνουν μέρος για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο διαγωνισμό FLLGreece. Κάθε χρόνο προετοιμαζόμαστε σε όλους του τομείς του διαγωνισμού. Οι πρώτες συναντήσεις μας γίνονται με σκοπό να επιλέξουμε το πρόβλημα το οποίο θα επιλύσουμε.
“PBS” PizzaBrainStorming: είναι “θεσμός” στην ομάδα μας, η πρώτη συνάντηση στις αρχές του Οκτωβρίου, να γίνεται σε κάποια πιτσαρία της πόλης μας για να κάνουμε την επιλογή του θέματος του «Project» που θα παρουσιάσουμε. Κατά την αποχώρηση μας όμως εντοπίσαμε ότι στο χώρο στάθμευσης Α.Μ.Ε.Α (ΧΣΑΜΕΑ) έξω από την πιτσαρία είχε παρκάρει ένα αυτοκίνητο το οποίο δεν είχε αυτοκόλλητο για ΑΜΕΑ (μπλε). Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό ξεκινήσαμε μια συζήτηση για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Στις επόμενες συναντήσεις μας καταλήξαμε ότι θέλαμε να σχεδιάσουμε κάτι για τον έλεγχο της στάθμευσης του ΧΣΑΜΕΑ.
Previous
Next
omada2

Έρευνα

Την έρευνά μας την επικεντρώσαμε στους παρακάτω τομείς.
1. Θέσεις ΧΣΑΜΕΑ και διαθεσιμότητα - αναλογία σε σχέση με τον πληθυσμό
Πήραμε πληροφορίες από την τροχαία Κιλκίς και το Δήμο Κιλκίς για τον αριθμό ΧΣΑΜΕΑ, τον πληθυσμό, την έκταση της πόλης και τον αριθμό αυτοκίνητων που κυκλοφορούν στο Δήμο του Κιλκίς. Από τον σύλλογο ΑΜΕΑ Κιλκίς πήραμε πληροφορίες για τον αριθμό ΑΜΕΑ που δικαιούνται και έχουν το αυτοκόλλητο ΑΜΕΑ για την χρήση ΧΣΑΜΕΑ.
2. Υπάρχων τρόπος ελέγχου ΧΣΑΜΕΑ
Στις επαφές που είχαμε με την τροχαία και τον Δήμαρχο Κιλκίς ενημερωθήκαμε πώς οι χώροι αυτοί ελέγχονται μόνο από την τροχαία με επιτόπιους ελέγχους ή κατόπιν τηλεφωνικής καταγγελίας. Η τροχαία μας ανέφερε ενδεικτικά : «και μόνο με τον έλεγχο του ΧΣΑΜΕΑ να ασχολείται η τροχαία , δεν μπορεί να κάνει επαρκείς ελέγχους».
3. Επαφές με συνοδούς και ΑΜΕΑ που κάνουν χρήση των θέσεων ΧΣΑΜΕΑ
Ήρθαμε σε επαφή με τοπικούς συλλόγους ΑΜΕΑ και με ανθρώπους ΑΜΕΑ της πόλης μας που αντιμετωπίζουν καθημερινά το πρόβλημα της στάθμευσης. Επεκτείναμε την έρευνα μας και στην Θεσσαλονίκη κάνοντας επαφή με άτομα και συνοδούς ΑΜΕΑ όπου εντοπίσαμε πως το πρόβλημα στις μεγαλουπόλεις είναι ακόμα μεγαλύτερο.
4. Οδηγός και συνείδηση
Ο δήμαρχος μας ενημέρωσε για τις ποινές που ισχύουν για την παράνομη στάθμευση σε ΧΣΑΜΕΑ. Διαπιστώσαμε ότι παρά τις μεγάλες ποινές όπως αφαίρεση πινακίδων και άδειας διπλώματος για 60 ήμερες, η παραβατικότητα εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλη. Στις μεγαλουπόλεις δυστυχώς υπάρχουν και περιπτώσεις παραχάραξης του ειδικού αυτοκόλλητου σήματος ΑΜΕΑ.
Previous
Next
dimarxio2

Συνοπτικά συμπεράσματα από την έρευνα μας.

α) Οι θέσεις ΧΣΑΜΕΑ στην Ελλάδα είναι περιορισμένες σε σχέση με τον πληθυσμό ΑΜΕΑ. Την δυσαναλογία αυτή την δυσχεραίνει η παράνομη στάθμευση σε ΧΣΑΜΕΑ.
β) Στις υπάρχουσες θέσεις δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί η χρήση των ραμπών για τον έλεγχο τους διότι δυσκολεύει την κίνηση των ΑΜΕΑ. (Διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια δοκιμής στάθμευσης από ΑΜΕΑ σε ΧΣΑΜΕΑ που πραγματοποίησε η ομάδα μας.)
γ) Ο επαρκής έλεγχος των ΧΣΑΜΕΑ δεν μπορεί να πραγματοποιείται μόνο από την τροχαία. Πρέπει να συμμετέχουν στην λύση και άλλες πλευρές της κοινωνίας (οδηγοί, περαστικοί πολίτες, τεχνολογικά μέσα)
δ) Τα εποπτικά μέσα ελέγχου ΧΣΑΜΕΑ περιορίζονται μόνο στο μπλε αυτοκόλλητο το οποίο χορηγείται από το τμήμα συγκοινωνιών της Π.Ε. κάθε περιοχής.
Previous
Next
ameaparking

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το αρχείο υποστήριξης

Η ομάδα μας

stergios

Στέργιος Παυλίδης

Είμαι ο Στέργιος, δίδυμος αδελφός του Σάββα και φοιτώ στην Α’ Τάξη του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς.
Στον ελεύθερο μου χρόνο παίζω μπάσκετ στην ΑΠΣ ΚΟΥΠΑ Κιλκίς (8 χρόνια) σπουδάζω στο Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς(4χρόνια συμφωνικά κρουστά και 5 χρόνια βιολοντσέλο) και ρομποτάρω εδώ και τρία χρόνια με τον Coach Goran.
Τα μαθήματα που μου αρέσουν στο σχολείο είναι Μαθηματικά , Φυσική , Πληροφορική και Γυμναστική.

savvas

Σάββας Παυλίδης

Είμαι ο Σάββας είμαι 13 χρονών και φοιτώ στην Α’ Τάξη του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς.
Στον ελεύθερο μου χρόνο λατρεύω να παίζω μπάσκετ στην ΑΠΣ ΚΟΥΠΑ Κιλκίς (8 χρόνια) σπούδασα στο Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς(5 χρόνια βιολοντσέλο) και ρομποτάρω εδώ και τρία χρόνια με τον Coach Goran.
Τα μαθήματα που μου αρέσουν στο σχολείο είναι Μαθηματικά , Γεωγραφία , Φυσική , Πληροφορική και Γυμναστική.

nikoleta

Νικολέτα Σαρηγιαννίδου

Με λένε Νικολέτα Σαρηγιαννίδου είμαι 14 χρόνων πάω 3η γυμνασίου στο 1ο γυμνάσιο και μένω στο Κιλκίς.
Στον ελεύθερο χρόνο μου αρέσει να ασχολούμαι με την ρομποτική, τα κατοικίδια μου, να ακούω μουσική, να διαβάζω για αστρονομία και να μιλάω με τους φίλους μου.

odysseas

Οδυσσέας Βιολιτζής

Το όνομα μου είναι Οδυσσέας Μαλαματένιος Βιολιτζής και είμαι 13 ετών. Μένω στο Κιλκίς με τους γονείς και τα δύο αδέλφια μου . Πηγαίνω στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση του γυμνασίου. Μου αρέσει να διαβάζω αγγλικά και να προπονούμαι με την ομάδα ρομποτικής. Επίσης μου αρέσει το χάντμπολ και η ηλεκτρική κιθάρα. Είμαι και ειδικός στην μαγειρική. Τέλος είμαι ευχάριστος χαρακτήρας με καλή κατανόηση του χιούμορ και προσπαθώ να σκέφτομαι και να λειτουργώ θετικά.

.

manolis

Μανώλης Τιρεκίδης

Το όνομα μου είναι Μανώλης Τιρεκίδης είμαι 12 χρονών και ζω στο Κιλκίς. Πηγαίνω σε γυμνάσιο.
Στον ελεύθερο χρόνο μου μ’ αρέσει να παίζω παιχνίδια και να περνάω τον χρόνο μου με την ομάδα μου η οποία είναι η CityRockets

margaritis

Μαργαρίτης Αναστασιάδης

Το όνομα μου είναι Μαργαρίτης Αναστασιάδης είμαι 12 ετών και ζω στο Kιλκίς.
Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με επισκευές κινητών ή κονσόλας. Ακόμα πηγαίνω ρομποτική με την αγαπημένη μου ομάδα την CityRockets στην οποία δουλεύω τρία χρόνια.
Τέλος έχω πολύ χιούμορ αλλά και ελαφρά νεύρα τα οποία τα συγκρατώ κάποιες φορές

nikos

Νίκος Γρηγοριάδης

Είμαι ο Νίκος Γρηγοριάδης είμαι 12 ετών και ζω στο Κιλκίς.
Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την ποδηλασία και την ρομποτική με την ομαδάρα μας την CityRockets.

Μείνετε και εσείς συντονισμένοι μαζί μας στις 2 Μαΐου και ώρα 17.00 στην FIRSTtv Virtual Showcase για την μεγάλη πρόκριση